AVAILABLE ON

25pm.blogfa

امروز این افتخار رو داریم که با بهروز پایگان گفتگو کنیم. آقای پایگان بدون شک موتور اصلی گروه رضا یزدانی و یکی از دلایلی است که ما بعد از آلبوم هیس با روند پیشرفت آثار رضا یزدانی روبرو شدیم.
بهروز پایگان فعالیت خود را در زمینه موسیقی از 7 سالگی و با آموختن پیانو نزد استاد بهنام خرم آغاز کرد. وی در سال 1378 گروه موسیقی پاسیفیک را تاسیس کرد که اجراهای متعددی در تهران داشت و می توان به بزرگترین آنها که همان اجرای 2000 نفری روباز در مجموعه ی فرهنگی خادم بلوار فردوس در سال 1379 است اشاره نمود.
او در سال 1377 با سمت آهنگساز به عضویت انجمن صنفی هنرمندان موسیقی درآمد. بهروز پایگان روند پیشرفت خود را تا جایی پیمود که توانست در سال 1381 در جشنواره موسیقی فجر به عضویت ارکستر ملی جوانان در بیاید. وی در سال 1383 در رشته موسیقی از دانشگاه هنر فارغ التحصیل شد. وی در سال 1387 تا کنون به عضویت فدراسیون موسیقیدانان (FIM) در آمده است. بهروز پایگان در چندسال اخیر فعالیت های گسترده ای در زمینه موسیقی داشته که می توان به موارد زیر اشاره کرد؛[more…]

تهیه و تولید دو آلبوم برای کیان، خواننده مقیم کانادا
آهنگسازی و تنظیم آلبوم “پرسه” به خوانندگی محمد فضلی
تنظیم، میکس و مستر البوم “ساعت 25 شب” به خوانندگی رضا یزدانی
تهیه و تنظیم آلبوم “ساعت فراموشی” به خوانندگی رضا یزدانی
آهنگسازی موزیک متن فیلم “اینجا تاریک نیست” به کارگردانی محمدرضا خاکی
تهیه، تنظیم و ساخت چندین ترانه برای فیلم های سینمایی و تلویزیونی مختلف از قبیل:
فیلم سینمایی رئیس به کارگردانی مسعود کیمیایی
فیلم تلویزیونی گامهای معلق به کارگردانی شهرام شاه حسینی
آلبوم “جای تو خالی” به خوانندگی مهرداد توکلی
مستند آبی استقلالی
آلبوم هشت
آلبوم زمزمه
و برگزاری بیش از 75 اجرا در تهران به عنوان سرپرست و نوازنده‏ی پیانو و کیبورد گروه رضا یزدانی

***

آقای پایگان اولین سوالم اینه که شما چطور با رضا یزدانی آشنا شدید و زمینه همکاری شما با هم چطور مهیا شد؟
اولین بار من از طریق یغما گلرویی با رضا آشنا شدم. یه روز که یغما قرار بود بیاد پیش من با رضا اومدن و با هم آشنا شدیم و بعد از اون اولین همکاریمون رو تو ترانه های فیلم رئیس مسعود کیمیایی با هم انجام دادیم. در قالب دو موزیک با کلام که ترانه ها از یغما بود و موزیک هم کار من.

شما رهبر گروه ارکست رضا یزدانی هم هستید. وقتی قراره کنسرت اجرا بشه تنظیم های شعر ها یکم تغییر پیدا می کنه. این مراحل چطور انجام میشه؟
البته در ابتدا بگم که ما یک گروه 6 نفره هستیم و این گروه با این تعداد و به تناسب سبکی که می نوازیم احتیاج به رهبر نداره و من نقشم نقش سرپرستی هست که سعی میکنم به امور موسیقیایی و غیر موسیقیایی گروه برسم و شرایط رو آماده کنم برای اجراها. در مورد سوال دوم باید بگم که برای خیلی از ترکها در تنظیم استودیویی از سازهایی استفاده میکنم که شرایط استفاده از اون سازها در این قالب که ما روی صحنه میریم وجود نداره. بنابراین تنظیم هارو تغییر میدیم تا در چهارچوب سازبندیمون روی استیج قرار بگیره در بعضی از موارد هم به علت اینکه از بعضی از تنظیمهای اورجینال 8-10 سال گذشته و با شرایط فعلی میشه با پرداخت بهتری روی صحنه بردشون تنظیمهارو تغییر میدم.

قبول دارید که بخش مهمی از موفقیت یک البوم به زحمات تنظیم کننده بر می گرده؟
100% همینطوره. شاید خیلی از مخاطبان ندونن اما خروجی که به گوششون میرسه 80-90 % نتیجه ی مستقیم کار تنظیم کننده ست. امروزه تنظیم کننده کسی است که از همون مراحل شروع تنظیم یا در واقع از زمانی که خط ملودی به گوشش میرسه باید تا مرحله ی مسترینگ کار رو پیش بینی کنه و براش برنامه داشته باشه. در واقع امروز یه تنظیم کننده علاوه بر اینکه باید اشراف کامل به علم موسیقی داشته باشه باید تجربه و علم کافی هم در مورد کار با صدا و علوم صدابرداری و میکس و مستر داشته باشه  تا بتونه در نهایت خروجی مطلوب و استانداردی متناسب با سبک کاریش داشته باشه. در غیر این صورت در مراحل نهایی کار به مشکل می خوره و برای اصلاحش زمان زیادی تلف میشه که توی کار حرفه ای و با شرایط خاص تولید و انتشار یک آلبوم توی کشور ما که زمانبندی حرف اول رو میزنه ، پس میشه نتیجه گرفت که حرف شما کاملا درسته.

یه سوال اساسی تر بپرسم. چرا در ایران مردم ما فقط به دهان خواننده نگاه می کنن و زحمات بقیه عوامل اثر هنری کمتر دیده میشه؟ این فقر فرهنگی از کجا اومده؟
این یک ضعف بسیار عمیقه و مهم ترین علتش به نظر من اینه که ما در واقعیت هنوز موزیک و مارکت حرفه ای نداریم . توی موزیک ما ژانر وجود نداره وکل موزیک غیر اصیل ما خلاصه میشه توی پاپ و این اواخر راک و توی موزیک غیر رسمی رپ هم به این 2 اضافه میشه! خوب این خیلی کلیه ! واقعا تو موزیک دنیا اینجور طبقه بندی نمیشه و مثلا خود موزیک راک به چند ده زیر شاخه تقسیم بندی میشه و گروه ها و افرادی هستند که به طور تخصصی در این زیر شاخه ها فعالیت میکنن و اصلا علاقه ای به سرک کشیدن و تجربه کردن فرم های دیگه ندارن … اما اینجا شما حتی با گوش دادن به مطرح ترین آلبوم های ایرانی ( غیر موسیقی اصیل ) توی هر ترک یه فرم و یه سبک رو تجربه میکنید ( یک ترک الکترو ، بعدی لاتین ، بعدی موسیقی ِنواحی بالکان و … ) خوب این چنین آلبوم هایی از لحاظ معیارهای جهانی اصلا در طبقه بندی حرفه ای قرار نمی گیرن البته این موضوع هم علت هایی داره که خیلی بحث رو طولانی میکنه. اما به اختصار میشه به ضعف مالی و نبودن حمایت و کپی رایت از هنرمندان اشاره کرد که باعث میشه اونها تلاش کنن تا جامعه ی بزرگتری از شنوندگان رو تحت تاثیر قرار بدن … حالا ربط این صحبتها به سوال شما اینجاست که با این شرایط عرضه و تقاضا هماهنگ نمیشه و خیلی از گوشها تشنه میمونن. به همین علت شنونده و مخاطب حرفه ای هم پرورش پیدا نمی کنه و وقتی کسی به صورت حرفه ای شنونده نباشه موزیک فقط حکم تفریح رو براش داره و در این شرایط اهمیتی نداره که واقعا چه پروسه ای این موزیک رو براشون آماده میکنه و فقط با ارائه دهنده ی اون اثر که خواننده باشه آشنا میشن.
و شاید به اندازه ی یه کتاب حرف که میشه گفت …

نظرتون درباره تنظیم کننده های دیگه بازار موسیقی چیه؟ فضای تنظیم موسیقی ایران رو چطور می بینید؟ آیا پیشرف داریم یا پسرفت؟ 
البته من خودم رو صاحب نظر نمی دونم که در مورد همکارانم نظر بدم. اما تا اونجایی که دقت میکنم به کارهایی که میشنوم و صحبتهایی که با دوستان تنظیم کننده دارم واقعا اکثر افرادی که در ایران در سطح بالا کار میکنن و تو مارکت آثارشون ارائه میشه برای کارشون ارزش قائل هستند و تلاش میکنن که بهترین رو ارائه بدن و فکر میکنم در قسمت تنظیم در چند سال اخیر نسبت به بقیه ی بخشها بیشترین پیشرفت رو داشتیم  … اما باز هم این نظر حتی در جایگاه یک نظر شخصی دقیق نیست به همون علتی که تو سوال قبلی گفتم طبقه بندی وجود نداره و این باعث میشه که نظرات خیلی کلی بشه اما اگر میتونستیم بگیم 4  تا تنظیم کننده ی مثلا آلترناتیو راک داریم ، 5 تا پرودوسر هیپ هاپ ، 5 تا پرودوسر الکترو دنس و … داریم میشد توی هر بخش خیلی دقیق نظر داد و ارزشیابی کرد به این ترتیب حتی تو بخش آماری هم میشه فعالیت کرد و …

اگر امکانش هست یکم از آینده برای دوستان بگین. آلبوم بعدی رضا یزدانی کی منتشر میشه؟ فضای تنظیم ها و سبک آلبوم چطوره؟
مشغول کار روی آلبوم بعدی رضا هستم که احتمالا زمستان 91 منتشر میشه ، سبک آلبوم از چند زیر شاخه ی هارد و سافت موزیک راک نشات میگیره. تا جایی که شرایط اجازه بده سعی کردیم هم در کلام و هم در موزیک آلبوم یک دستی رو آماده کنیم و برنامه هایی هم برای بالا بردن سطح کیفی آلبوم از لحاظ صدا دهی داریم که اگر انجام بشه حتما نظر مخاطبان عزیز رو جلب خواهد کرد ، و همینطور اجراهای متعددی داریم که خبرش از طریق سایت رسمی حتما اعلام خواهد شد.
 
به غیر از رضا یزدانی قصد همکاری با خوانندگان دیگه ای رو در آینده ندارید؟
در حال حاضر عمده ی تمرکزم روی کارهای رضا یزدانی هست ( به علت حداکثر نزدیکی به تفکرات هنری من در حال حاضر ) اما یک سری پروژه های متفاوت رو هم ( در مارکت ایرانی و غیر ایرانی خارج از کشور) در دست دارم که ترجیح میدم تا شنیده شدنشون فعلا در موردش صحبت نکنم و مجموع این کارها کل وقت من رو گرفته و کلا هم ترجیح میدم توی تخصص همکاران دیگم سرک نکشم و کاری رو که توش تخصص و تجربه و علاقه دارم رو دنبال کنم .

یه شایعه ای هست که شنیدیم در تیر ماه دوباره کنسرت دارید. حقیقت داره؟
بله داشتیم اما به علت سفر کاری رضا کنسل شد

اگر حرف خاصی مونده یا نکته ای که دوس دارین اضافه کنین بفرمایین.
حرف که زیاده اما فکر میکنم تا همین جا هم زیاد حرف زدم …

برای شما و خانواده محترم آرزوی موفقیت دارم